Když se mi poprvé dostala do ruky stará, ohmataná kuchařka Anuše Kejřové, byla jsem okouzlená. Přinesl mi ji kamarád Tomáš Chadim, který Anuši Kejřovou "vyženil", jeho žena Verunka kuchařku zdědila po babičce :)).
Ihned jsme se v nakladatelství rozhodli kuchařku vydat. Byla to ale dlouhá, půlroční cesta, nejenom kuchařku přepsat, ale vše zkontrolovat, doplnit chybějící ingredience, vyhotovit rejstřík a seznam.
Obálku nakreslila nadšená obdivovatelka Kejřové - Iva Hüttnerová, graficky upravila Nacitálka :))).
I tak máme pocit, že suroviny, používané před sto lety, se v něčem liší od současných, které můžeme běžně sehnat, a ne vše, jak je to v původní kuchařce popsané, je pro nás srozumitelné. Sem tam unikla autorce nějaká, naprosto běžná, ingredience (např. sůl) :)).
Proto jsme se rozhodly, že budeme během roku vybranné recepty z Anuše Kejřové vařit a uveřejňovat fotografické postupy.
"Celý náš život je školou, kam se stále chodíme učit - a nidy nesmíš říct, že jsi dost učená, že radu nepotřebuješ " Anuše Kejřová.
"Celý náš život je školou, kam se stále chodíme učit - a nidy nesmíš říct, že jsi dost učená, že radu nepotřebuješ " Anuše Kejřová.
Žádné komentáře:
Okomentovat