Hovězí polévka, str.115
Segedínské kotlety s bramborem, str. 282
Zelí naložené, str. 171 | |
| Vybraly jsme si k nákupu masa řeznictví
Robinsons v Nuslích, Praha 4. Mají zde
velký výběr mas a kostí na polévku. |
Začaly jsme s Lenkou Vyoralovou
(naše produkční) vývarem. Vývar, lehce probublávající, je naprosto nutný na podlévání
masa i dobrou polévku:)) | |
| Z masa na polévku jsme odstranily lojovité
části (ty jsme daly sýkorkám) a spolu s
kostmi a zeleninou daly do studené vody.
Vodu přivedly pomalu k varu a pak jenom,
na nejnižším stupni, nechaly probublávat asi
tři hodiny. Druhou část zeleniny, jak je
uvedeno v receptu (4dkg), jsme osmažily
na morku (rozpustí se jako kousek sádla)
a v půlce vaření přidaly do vývaru. |
Zatímco se vývar vařil, připravovaly jsme "Segedinské kotlety". Z kotlet jsme odstranily viditelné části tuku, nechaly kosti u masa, a dále jsme postupovaly naprosto přesně podle receptu. Včetně sádla :)) |
|
| Jenže: Ouha, po deseti minutách nebylo
maso měkké, takže jsme zvolily metodu pomalého dušení. Naběračkou jsme
podlévaly kotlety tak, aby nebyly potopené,
ale jenom, aby byly podlité.
Když se vývar pod kotletami vyvařil, tak
jsme podlévání několikrát opakovaly, až
bylo maso tak měkké, že šlo oddělit od
kosti jenom vidličkou. Spojením mouky,
papriky, sádla, vývaru z masa vznikla
hustší šťávička, zlatavé barvy. To se nám
povedlo asi za hodinu.
|
Mezitím, co se dusily kotlety, jsme připravily zelí naložené. Oproti receptu v kuchařce jsme zelí přece jenom trochu osladily, i přes "vyprání" chutnalo moc kysele. Místo vody jsme podlévaly vývarem. Ostatní postupy jsme dodržely podle Kejřové. Oloupané brambory jsme daly vařit, když už se zelí dusilo. |
|
|
Na jeden talíř jsme daly kotlety oddělené od kosti. Na druhý kotletu celou.
DOBROU CHUŤ !!!!
|
Žádné komentáře:
Okomentovat