Vyhlašuji nácvik na jaro! Na jarní byliny je ještě brzy, ale už jste slyšeli o polévce z ředkvičkového listí? Právě jsem dva dosti svěží svazky ředkviček koupila, tak jsem využila recept od Kejřové ze s. 101.
Vybrala jsem ty nejhezčí lístky, umyla je a posekala. Byly jich dvě hrstě. Do hrnce jsem na rozpuštěný kousek másla hodila listí a chvilku míchala, zalila vodou a osolila. Když se chvíli vařilo, přidala jsem jíšku a povařila. Sladké smetany jsem 2/3 kelímku přelila do hrnečku a přidala k ní žloutek, vidličkou rozmíchala, nalila do hrnce. Polévku jsem už pak nevařila.
Pro ozdobu jsem do ní dala pár plátků ředkviček, ale musejí být hodně tenké, aby neklesly ke dnu či při jídle nerušily. Osmaženou housku jsem vynechala, zdála se mi chuťově moc těžká.
Polévka je jednoduchá, úsporná, z bylin bude taky dobrá, a třeba ty sedmikrásky, kterých se jednou taky dočkáme, jí budou moc slušet!
vilemina
Vilemínino zátiší
Žádné komentáře:
Okomentovat