Co dobrého na párty? Třeba slané větrníčky. Když budou plněné brynzou, nikoho by nenapadlo, že recept na ně je už v notně zaprášených kuchařkách. Větrníčky s brynzou objevila, upekla a naplnila Hanka (HaF) a servíruje nám je v celé své rafinované kráse. V kombinaci s obloženými chlebíčky, tedy s receptem předchozím, nám tu vystrojila pěknou studenou hostinu :-) Nevím co vy, ale mě se kombinace odpalovaného těsta s příjemně slanou chutí brynzy doslava nadchla a na jazyku se snoubí v jednu chutnou představu ;-)
Brynzové větrníčky podle Anuše Kejřové
Recept připravila HaF: … K chlebíčkům jsem nachystala ještě brynzové větrníčky.Velmi mě zaujala jejich slaná varianta.Dodala jsem si odvahu a Anuši důvěřovala. V soupisu surovin píše:
- 1/4 l mléka
- 10 dkg másla
- 23 dkg mouky (já použila hladkou)
- 6 vajec
- sůl
Jak se mléko s máslem začalo vařit, přisypala jsem za stálého míchání mouku. Až se těsto odděluje od kastrolu a utvoří hrudku, odstavíme a necháme chvíli vychladnout.
Posléze postupně zapracujeme všech 6 vajec.
Vychladlým těstem naplníme sáček s širší hvězdičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme větrníčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Jak Anuše napsala, tak to fungovalo. Větrníčky naskočily a smály se z trouby jako malá sluníčka!Než větrníčky vychladly, nachystal se brynzový krém:
- 12 dkg másla a 18 dkg brynzy ušlehat dohromady a podle potřeby dosolit.
- Větrníčkům odříznout vršky a naplnit. Přiklopit zpět špičku větrníčku.
- A je hotovo!
Takhle vypadaly.
I když jsem měla obavy, tento recept fungoval na 100 %.
Teď už si umím větrníčky představit i na slano, třeba s nivovou náplní či šunkovou pěnou. Fantazii se meze nekladou. Jen mi tam chyběla nějaká poleva. Ta k větrníčkům prostě patří. Napadá někoho nějaká slaná?Díky za případné tipy.
Dobrou chuť přeje HaF
Žádné komentáře:
Okomentovat