20. 4. 2010

Brynzové větrníčky

f6 

Co dobrého na párty? Třeba slané větrníčky. Když budou plněné brynzou, nikoho by nenapadlo, že recept na ně je už v notně zaprášených kuchařkách. Větrníčky s brynzou objevila, upekla a naplnila Hanka (HaF) a servíruje nám je v celé své rafinované kráse. V kombinaci s obloženými chlebíčky, tedy s receptem předchozím, nám tu vystrojila pěknou studenou hostinu :-) Nevím co vy, ale mě se kombinace odpalovaného těsta s příjemně slanou chutí brynzy doslava nadchla a na jazyku se snoubí v jednu chutnou představu ;-)

Brynzové větrníčky podle Anuše Kejřové

Recept připravila HaF: … K chlebíčkům jsem nachystala ještě brynzové větrníčky.Velmi mě zaujala jejich slaná varianta.
f1
 Dodala jsem si odvahu a Anuši důvěřovala. V soupisu surovin píše:
  • 1/4 l mléka
  • 10 dkg másla
  • 23 dkg mouky (já použila hladkou)
  • 6 vajec
  • sůl
 V postupu je uvedeno, že se má mléko s máslem svařit ve vodní lázni. Já si to zjednodušila a osolené mléko s máslem jsem zahřála v kastrolku přímo na plotýnce.
f2
Jak se mléko s máslem začalo vařit, přisypala jsem za stálého míchání mouku. Až se těsto odděluje od kastrolu a utvoří hrudku, odstavíme a necháme chvíli vychladnout.
f3
Posléze postupně zapracujeme všech 6 vajec.
f4
Vychladlým těstem naplníme sáček s širší hvězdičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme větrníčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Jak Anuše napsala, tak to fungovalo. Větrníčky naskočily a smály se z trouby jako malá sluníčka!
f5
 Než větrníčky vychladly, nachystal se brynzový krém:
  • 12 dkg másla a 18 dkg brynzy ušlehat dohromady a podle potřeby dosolit.
  • Větrníčkům odříznout vršky a naplnit. Přiklopit zpět špičku větrníčku.
  • A je hotovo!
 Takhle vypadaly.
I když jsem měla obavy, tento recept fungoval na 100 %.
f7
Teď už si umím větrníčky představit i na slano, třeba s nivovou náplní či šunkovou pěnou. Fantazii se meze nekladou. Jen mi tam chyběla nějaká poleva. Ta k větrníčkům prostě patří. Napadá někoho nějaká slaná?
Díky za případné tipy.
Dobrou chuť přeje HaF

Žádné komentáře:

Okomentovat