13. 4. 2010

Krupicová kaše

Suroviny

1250 ml mléka
5 kostek cukru
1 lžička soli
140 g jemné krupice (dětská krupička)
60 g másla
50 g moučkového cukru
2 lžičky skořice 

Postup

Do hrnce (nejlépe s nepřilnavým vnitřkem) dáme mléko, rovnou lžičku soli a pět kostek cukru a přivedeme do varu. Potom za stálého míchání přisypáváme tenkým pramínkem krupičku a mícháme dál až do zhoustnutí. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři kaši urovnáme lžící, kterou jsme namočili v rozpuštěném másle a pak můžeme lžící udělat mělké důlky. Kaši na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí nebo s kakaem. Kaši můžeme také ozdobit a dochutit nastrouhanou čokoládou nebo nastrouhaným perníkem nebo doplnit čerstvým ovocem.
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Tady fotografie dlouho nebude, nikde na obzoru žádný člověk, který by ji měl rád. Tak pokud někdo vaříte klasickou krupicovou kaši, pošlete prosím fotografii.
 

1 komentář:

  1. Fotku přidám, moje dcera krupicovou kaši zbožňuje, tak, až příjde na řadu, nafotím. Romana

    OdpovědětVymazat