Suroviny
1250 ml mléka
5 kostek cukru
1 lžička soli
140 g jemné krupice (dětská krupička)
60 g másla
50 g moučkového cukru
2 lžičky skořice
5 kostek cukru
1 lžička soli
140 g jemné krupice (dětská krupička)
60 g másla
50 g moučkového cukru
2 lžičky skořice
Postup
Do hrnce (nejlépe s nepřilnavým vnitřkem) dáme mléko, rovnou lžičku soli a pět kostek cukru a přivedeme do varu. Potom za stálého míchání přisypáváme tenkým pramínkem krupičku a mícháme dál až do zhoustnutí. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři kaši urovnáme lžící, kterou jsme namočili v rozpuštěném másle a pak můžeme lžící udělat mělké důlky. Kaši na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí nebo s kakaem. Kaši můžeme také ozdobit a dochutit nastrouhanou čokoládou nebo nastrouhaným perníkem nebo doplnit čerstvým ovocem.
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Tady fotografie dlouho nebude, nikde na obzoru žádný člověk, který by ji měl rád. Tak pokud někdo vaříte klasickou krupicovou kaši, pošlete prosím fotografii.
Na talíři kaši urovnáme lžící, kterou jsme namočili v rozpuštěném másle a pak můžeme lžící udělat mělké důlky. Kaši na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí nebo s kakaem. Kaši můžeme také ozdobit a dochutit nastrouhanou čokoládou nebo nastrouhaným perníkem nebo doplnit čerstvým ovocem.
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Tady fotografie dlouho nebude, nikde na obzoru žádný člověk, který by ji měl rád. Tak pokud někdo vaříte klasickou krupicovou kaši, pošlete prosím fotografii.
Fotku přidám, moje dcera krupicovou kaši zbožňuje, tak, až příjde na řadu, nafotím. Romana
OdpovědětVymazat