Smažený králík u nás býval běžně. Jako dítě jsem měla nejraději smaženou přední nohu.Ta se smažila celá, nedala se vykostit.
V sobotu jsem měla zadní běhy.
Ty jsem částečně vykostila, opatrně naklepala, osolila. Vejce jsem osolila, přidala trochu mléka a pořádně rozšlehala. Stehna jsem obalila v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Anuše hodně používala sádlo a jsem ráda, že se zase vracíme k surovinám našich předků. Řízky jsem vložila do hodně rozehřátého sádla a potom zmírnila teplo a zvolna smažila, aby se maso propeklo a nebylo uvnitř syrové.
Rada Anuše Kejřové:
Dáme -li maso do nerozpáleného sádla, napije se maso tohoto omastku a není dobré.
Anuše doporučuje podávat s bramborovým salátem nebo smaženými brambory. Já servírovala s bramborovým salátem vorařů, jinak doporučuji vařené brambory nebo bramborovou kaši. Jako vhodnou přílohu lze zvolit kompot nebo listový či zeleninový salát.
Dobrou chuť přeje Alena
Žádné komentáře:
Okomentovat