23. 11. 2010

Maďarská hovězí pečeně podle Anuše Kejřové


Tento recept a krásné obrázky nám zaslala Irena Píšová, naše čtenářka z Banské Štiavnice. Když poprvé zveřejnila na facebooku na svém profilu Irenkine dobrotky tento příspěvek, dočkala se nadšených komentářů: 

"No vizerá to FANTASTICKY až slintám. Pani Irenka sľubujem, že to vyskúšam, no určite s fantastickou domácou knedľou, ktorú naši chlapci milujú a potom dám vedieť, ako to chutilo.ďakujem za ďalší super recept."

"mnaaaaaaaaaaaaaaaaaam"

"Vyborne, velmi pekne dakujem za inspiraciu, prave z hovadziny som nieco potrebovala uvarit, dakujem!
"Irenka,tak dnes na obed som urobila vašu dobrotu a bolo to fakt vinikajúce. Dávala som však namiesto mletej papriky paprikovú pastu sladkú,ale aj pikantnú, ktorá je jemnejšia. Všetci sme sa po dnešnom obede len oblizovali a dostala som pochvalu, že máme zas niečo nové-chťovo výborné. Ďakujem a teším sa na ďalšie recepty od vás. Pekný deň."
Pečeně chutná nejlépe s nadýchaným domácím houskovým knedlíkem.


Plátky hovězího masa si nechejte naporcovat od řezníka.

Důkladně naklepejte.

Přidejte pikantní slaninu, nakrájejte ji na plátky a položte na naklepané hovězí maso.
Kdo chce, může ještě přidat pálivou papriku.

A šunku...

Na šunku přijde cibule nakrájená na kostičky a strouhanka.

Plátky zatočte jako roládu a zpevněte nití.



Pod roládu si připravte základ ze slaniny a cibule. Přidejte zakysanou smetanu.


Pečte zakryté minimálně hodinu - maso kontrolujte vpichem. Až bude měkké, sceďte vypečenou šťávu, propasírujte přes cedík a rozřeďte zeleninovým či hovězím vývarem.

Žádné komentáře:

Okomentovat