Nemusí být za každou cenu vždycky jednom knedlík. Takové jemné máslové noky ho mohou na talíři s českou omáčkou docela dobře zastoupit. Noky byly oblíbené ve staročeské kuchyni natolik, že recept na ně nechybí v žádné poctivé kuchařské knize. Jak je dělala Anuše Kejřová se rozhodla zjistit Alena a posílá s receptem i důkaz, že to jde docela snadno. A rovnou na dva způsoby. Jednou byly noky jako příloha ke kuřeti na paprice, zbytek se může připravit s osmaženou strouhankou.
Noky k masu podle Anuše Kejřové
- 1 lžíce másla
- 1 žloutek
- 40 dkg hrubé mouky
- 1/4 litru mléka
- 1 lžička soli
Lžící jsem namáčela do mouky a vykrajovala noky.
Noky jsem uvařila v osolené vodě foto3. Vařila jsem je asi 10 minut.
Po vyjmutí z vody jsem je polila rozpuštěným máslem.
Noky jsem podávala k obědu ke kuřeti na paprice.
To co zbylo, jsem večer snědla s opečenou strouhankou (foto je v úvodu).Dobrou chuť přeje Alena (www.ajina-kucharka.wz.cz)
Žádné komentáře:
Okomentovat