Jak se slepice/kuře na paprice dělávalo o století zpátky se dozvíte právě teď. V podstatě úplně stejně :-) Knihou zalistovala Alena a vybrala tento tradiční a oblíbený recept. Tímto jí dávám slovo.
Kuře na paprice podle Anuše Kejřové
Zbyla mi pečená kuřecí prsa, tak jsem zalistovala kuchařkou a narazila na recept.- vařené (pečené) kuřecí maso
- 1 střední cibule
- 1 – 2 lžíce másla
- mletá sladká paprika
- sůl
- vývar nebo voda s kostkou slepičího bujónu
- 1 zakysaná smetana
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- troška citronové šťávy
Přidala jsem nakrájené maso bez kůže a zasypala 1 lžičkou mleté papriky, kterou jsem opatrně orestovala, zalila vývarem a 5 minut provařila.
V zakysané smetaně jsem rozmíchala lžíci mouky, vložila k masu a vařila jsem aspoň 10 minut.
Pokud by byla omáčka moc hustá, zředila bych ji vývarem nebo mlékem. Před koncem varu jsem přidala trošku citrónové šťávy a podle potřeby dosolila.
Nakyslá omáčka pro mě byla novinkou. Slepice na smetaně se u nás vždy dělala ze sladké smetany a nekyselila se. K omáčce jsem udělala noky podle Anuše. Recept na ně posílám.
Dobrou chuť přeje Alena
dochucovat magi nebo kostkou bujonu je opravdu poctivé v kuřeti na paprice to nemá co dělat
OdpovědětVymazat